Chateau Suduiraut, Sauternes 2015, Premier cru classé en 1855
Vinter og forår var generelt milde med lidt nedbør. Vinstokkene begyndte at udvikle sig tidligt, hjulpet af stigende temperaturer som sæsonen skred frem. Slutningen af juni og begyndelsen af juli var præget af en hedebølge. Til sidst påvirkede denne varme ikke blomstringen og væksten af blomsterstandene takket være nedbør i midten af juni. Temperaturerne forblev høje, men storme i midten af august førte til konsekvent begyndelse af modning og vandstress, som ikke var skadelig for kvaliteten og den tidlige udvikling af Botrytis. Høstperioden løb fra den 4. september til den 27. oktober med fem selektive plukninger i alt. Vi kom meget tidligt i gang, med en første udvælgelse foretaget i løbet af ugen fra den 4. til den 11. september, som derefter fortsatte fra den 15. til den 24. september med både passerillage og botrytis.
Udbyttet på 1 hl/ha var meget lille, men det er ikke ualmindeligt for den første bølge af høst. Anden udvælgelsesrunde løb fra den 15. september til den 5. oktober. Disse to første valg var små i kvantitet, men store på kvalitet. Mosten var meget rig med en levende frugtighed. Den tredje udvælgelse, mellem den 24. september og den 9. oktober, bragte hovedparten af druerne med et fremragende niveau af ædelråd: denne bølge gav os både volumen og kvalitet, med et udbytte, der nærmede sig 7hl/ha. Den fjerde runde med udvælgelse af druer blev afsluttet den 26. oktober og indbragte færre druer, men stadig af fremragende kvalitet, efterfulgt af en sidste plukningsrunde mellem den 14. og 27. oktober. Der var smil hele vejen rundt, da høsten sluttede, og alle involverede var overbeviste om, at 2015 vil give os en storslået vin med et udbytte på omkring 16hl/ha.