Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

94 points

Falstaff

97 points

The Wine Cellar Insider

96 points

Wine Enthusiast

98 points

The Wine Independent

Chateau Suduiraut, Sauternes 2015, Premier cru classé en 1855

Château Suduiraut, klassificeret som en Premier Cru i 1855, og er lavet af druen Semillion fra vingårdens egene vinmarker. Denne vin er i den grad håndlavet i hvert skridt af dens proces og afslører en utrolig finesse, kompleksitet og en gylden ravgul farve.

Læs mere

499 DKK v/ 1 stk.

2 på lager

2 på lager

Land

Type

Årgang

2015

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Château Suduiraut, klassificeret som en Premier Cru i 1855, og er lavet af druen Semillion fra vingårdens egene vinmarker.

Denne vin er i den grad håndlavet i hvert skridt af dens proces og afslører en utrolig finesse, kompleksitet og en gylden ravgul farve. Med alderen udvikler det lyse guld sig til en mere mørk ravfarve. En vin med et langt liv foran sig hvor de kraftfulde og harmonisk frugt- og blomsteraromaer med ristede og kandiserede noter kun bliver mere tydelige med tiden.

Chateau Suduiraut, Sauternes 2015, Premier cru classé en 1855, Aromaerne omfatter blomster og stenfrugter, med et strejf af kaprifolier – varemærket for botrytiserede vine.

Drik 2018-2064

 

Land: Frankrig
Region: Bordeaux
R
Under område: Sauternes
Årgang: 2015
Indhold: 0,75
Alkohol: 14%
Servering: 13-18 grader
Tørhed: Sød 138 g/l
Passer til: Dessert, Ost
Producent:
Vinificering:

50% i nye tønder,

50% fra tønder af én årgang, i 16 til 20 måneder, alt efter vinens udvikling

94% sémillon – 6% sauvignon blanc

Producenten

Chateau Suduiraut, Sauternes 2015, Premier cru classé en 1855

Vinter og forår var generelt milde med lidt nedbør. Vinstokkene begyndte at udvikle sig tidligt, hjulpet af stigende temperaturer som sæsonen skred frem. Slutningen af ​​juni og begyndelsen af ​​juli var præget af en hedebølge. Til sidst påvirkede denne varme ikke blomstringen og væksten af ​​blomsterstandene takket være nedbør i midten af ​​juni. Temperaturerne forblev høje, men storme i midten af ​​august førte til konsekvent begyndelse af modning og vandstress, som ikke var skadelig for kvaliteten og den tidlige udvikling af Botrytis. Høstperioden løb fra den 4. september til den 27. oktober med fem selektive plukninger i alt. Vi kom meget tidligt i gang, med en første udvælgelse foretaget i løbet af ugen fra den 4. til den 11. september, som derefter fortsatte fra den 15. til den 24. september med både passerillage og botrytis.

Udbyttet på 1 hl/ha var meget lille, men det er ikke ualmindeligt for den første bølge af høst. Anden udvælgelsesrunde løb fra den 15. september til den 5. oktober. Disse to første valg var små i kvantitet, men store på kvalitet. Mosten var meget rig med en levende frugtighed. Den tredje udvælgelse, mellem den 24. september og den 9. oktober, bragte hovedparten af ​​druerne med et fremragende niveau af ædelråd: denne bølge gav os både volumen og kvalitet, med et udbytte, der nærmede sig 7hl/ha. Den fjerde runde med udvælgelse af druer blev afsluttet den 26. oktober og indbragte færre druer, men stadig af fremragende kvalitet, efterfulgt af en sidste plukningsrunde mellem den 14. og 27. oktober. Der var smil hele vejen rundt, da høsten sluttede, og alle involverede var overbeviste om, at 2015 vil give os en storslået vin med et udbytte på omkring 16hl/ha.

Du kunne være interesseret i