Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

90

CellarTracker

Domaine Amirault, Le Clos Des Quarterons Vieilles Vignes 2018

Domaine Amirault, Le Clos Des Quarterons Vieilles Vignes 2018 er en velbalanceret sprød og frugtrig Cabernet Franc, som har en utrolig behagelig dyb smag.

Læs mere

259 DKK v/ 1 stk.

22 på lager

22 på lager

Land

Type

Årgang

2018

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Domaine Amirault, Le Clos Des Quarterons Vieilles Vignes 2018 er en velbalanceret sprød og frugtrig vin lavet på 100 % Cabernet Franc, som har en utrolig behagelig dyb smag.

“Clos des Quarterons er frem for alt en historie om mænd og kvinder, hvor vi prioriterer mangfoldighed og respekt for levende ting. Vi er et team med forskellige baggrunde, af komplementære personligheder.”

Vinstokkene fra Domaine Amirault hvor vinen kommer fra, er gennemsnitlig 55 år gamle og kommer fra forskellige parceller på vingårdens marker. Jordbunden består hovedsageligt af grus og ler med en del kalksten. Parcellerne vinificeret seperat, for at tillade hver enkel parcels individuelle udtryk.

Det er tydeligt i glasset, at Domaine Amirault lægger stor vægt på at afspejle de lokale terroir i vinen. Kombinationen mellem økologien og biodynamikken, er ifølge vinmageren, det der er med til at opretholde den helt rette balance i vinen.

Domaine Amirault, Le Clos Des Quarterons Vieilles Vignes 2018 er økologisk certificeret siden 2012 og biodynamisk demeter certicificeret siden 2013.

 

Drik 2024 – 2028

Land: Frankrig
Region: Loire
R
Under område: Saint Nicolas De Bourgeuil
Årgang: 2018
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 12,5 %
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Kalv, Kylling, Lam, Vildt
Producent:
Vinificering:

Høsten bliver foretaget manuelt, hvor man sikrer sig de perfekte sunde druer ved optimal modenhed.

I kælderen bliver de endnu engang sorteret og afstilket.

Vinficeringen er traditionel og vinen lagres i 500 liters franske egetræsfade i 12-18 måneder.

Producenten

Domaine Amirault er en familieejet vingård, hvor de nuværende ejere, Agnes og Xavier er sjette generation. Familien har dyrket vine i mere en 180 år.

Vinhuset har 34 hektar i områderne Saint Nicolas de Bourgeuil, Anjou og Touraine. Deres vinkælder er bygget ind i en klippe via et stenbrud og i kælderen er der en fast temperatur på 13 grader året rundt.

Vinhuset er økologisk certificeret og demeter certificeret og dyrker ud fra de biodynamiske retningslinjer med respekt for naturen.

De arbejder ud fra den filosofi, fordi de mener, at de biodynamiske normer er med til at opretholde den naturlige balance i jorden og i vinene. I betragtning af det mikrobiologiske liv i gården er det, der muliggør både vellykkede gæringer i kælderen og skabelsen af vin, hvor det ikke kræver for meget teknologisk indflydelse. Derfor er der utrolig meget fokus på dette af vingårdens ejere.

For dem er de biodynamiske principper langt mere end selve vinen. Det er også en filosofi, en livsstil; Et dydigt system, hvor mennesket og naturen er et, og balancen er opnået.

Vingården arbejder ud fra mottoet: “Der er ikke mennesker på den ene side og naturen på den anden side – mennesker er naturen”, Pierre Rabhi, fransk forfatter, landmand og miljøforkæmper.

Området

Saint Nicolas de Bourgeuil er en AOC i den centrale del af Loire dalen. Området ligger i rødvinsområdet AOC Bourgeuil, som befinder sig på højre bred af Loire floden. Området er på cirka 1.000 hektar i alt, hvor Cabernet Franc er den primær dyrket drue efterfulgt af små mængder Cabernet Sauvignon. Der produceres hovedsageligt rødvine i området, og vinene fra området er generelt kendt for at have en behagelig friskhed og frugtsyre.

 

Du kunne være interesseret i