Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

94/96 points

Jeb Dunnuck

Dumien-Serrette Cornas Patou 2020

Dumien-Serrette Cornas Patou 2020 vil ældes smukt i løbet af det næste årti eller mere, men er lige så lækker nu med solide kødretter eller stærke oste.

Læs mere

400 DKK v/ 1 stk.

25 på lager

25 på lager

Land

Type

Årgang

2020

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Dumien-Serrette Cornas Patou 2020 er en fantastisk rødvin, der viser det fantastiske potentiale i Cornas-terroiret i det nordlige Rhône. Aromaer af mørke bær, krydrede urter og røget kød dominerer næsen, hvilket fører til en smag, der er rig og koncentreret med smag af brombær, sort kirsebær og sort peber. Tanninerne er faste og gribende, hvilket giver en lang og tilfredsstillende finish.

Dumien-Serrette Cornas Patou 2020 vil ældes smukt i løbet af det næste årti eller mere, men er lige så lækker nu med solide kødretter eller stærke oste.

Drik 2023 – 2035

Land: Frankrig
Drue: Syrah
Region:
RRhone
Under område: Cornas
Årgang: 2020
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 14%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Grill, Kalv, Lam
Vinificering:

Dumien-navnet kan findes nævnt i Cornas så langt tilbage som i 1515. I 1925, før Cornas blev anerkendt som AOC i 1938, købte familien de tre en halv hektar vinmarker, som udgør deres nuværende ejendom.

Det meste af denne jord – tre hektarer af den – findes i Patou-vingården, som primært har granitisk jord; resten ligger i Les Savaux. Vinstokkene i Patou dateres tilbage til 1920’erne, hvor nogle endda er over 100 år gamle. Efter flere års salg i løs vægt til negocianters som Delas, Chapoutier og Jaboulet, begyndte Domaine Dumien-Serrette at flaske deres egen vin i 1983.

Selvom Serrette ikke er certificeret, bruger de i dag kun organisk gødning. Vinstokkene beskæres for at beskytte mod vind og hagl. Patou-vingården er meget stejl, og Gilbert, der er i 60’erne, insisterer stadig på at passe vinstokkene ved hjælp af en speciel vogn, han opfandt, og som trækker ham langsomt op ad rækkerne, mens han arbejder.

Halvdelen af frugten er blevet afstilket; druer presses med en gammeldags kurvepresser og lagres to år på to til syv år gamle fade. Godsets samlede årlige produktion er omkring 600 æsker, og Madame Serrette mærker stadig hver flaske i hånden. Gilbert hævede kun sine priser minimalt i årenes løb, og da vingården er lille, har hans søn Nicolas et fuldtidsjob udover at lede vingården. I modsætning til de nuværende tendenser gik han ikke på vinskole eller modtog nogen form for formel uddannelse. I stedet lærte han, som familien Serrette har gjort i generationer, vinfremstilling af sin far, Gilbert.

Du kunne være interesseret i