Dumien-navnet kan findes nævnt i Cornas så langt tilbage som i 1515. I 1925, før Cornas blev anerkendt som AOC i 1938, købte familien de tre en halv hektar vinmarker, som udgør deres nuværende ejendom.
Det meste af denne jord – tre hektarer af den – findes i Patou-vingården, som primært har granitisk jord; resten ligger i Les Savaux. Vinstokkene i Patou dateres tilbage til 1920’erne, hvor nogle endda er over 100 år gamle. Efter flere års salg i løs vægt til negocianters som Delas, Chapoutier og Jaboulet, begyndte Domaine Dumien-Serrette at flaske deres egen vin i 1983.
Selvom Serrette ikke er certificeret, bruger de i dag kun organisk gødning. Vinstokkene beskæres for at beskytte mod vind og hagl. Patou-vingården er meget stejl, og Gilbert, der er i 60’erne, insisterer stadig på at passe vinstokkene ved hjælp af en speciel vogn, han opfandt, og som trækker ham langsomt op ad rækkerne, mens han arbejder.
Halvdelen af frugten er blevet afstilket; druer presses med en gammeldags kurvepresser og lagres to år på to til syv år gamle fade. Godsets samlede årlige produktion er omkring 600 æsker, og Madame Serrette mærker stadig hver flaske i hånden. Gilbert hævede kun sine priser minimalt i årenes løb, og da vingården er lille, har hans søn Nicolas et fuldtidsjob udover at lede vingården. I modsætning til de nuværende tendenser gik han ikke på vinskole eller modtog nogen form for formel uddannelse. I stedet lærte han, som familien Serrette har gjort i generationer, vinfremstilling af sin far, Gilbert.