Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

97 points

Antonio Galloni

96 points

Robert Parker

98 points

James Suckling

100 points

Jeb Dunnuck

Gaja Conteisa Barolo 2015 DOCG

Gaja Conteisa Barolo 2015 DOCG Gaja skabte stor opmærksomhed, da de begyndte at blande en lille mængde Barbera i alle undtagen to af sine Barbaresco- og Barolo-vine. Angelo Gaja insisterede på, at dette var en traditionel praksis for at korrigere syreindhold.

Læs mere

2.200 DKK v/ 1 stk.

18 på lager

18 på lager

Land

Type

Årgang

2015

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

“The 2015 Barolo Sperss is another smoking good 2015 that shows the sunny warmth of the vintage in its massive bouquet of blackcurrants, kirsch liqueur, red plums, Asian spices, violets, and flowery incense. It reminds me of the incredible 1997, and Barolo doesn’t get any more sexy or opulent. This brilliant, full-bodied wine has ripe, velvety tannins, beautiful depth of fruit, and a great finish. It needs a solid hour in a decanter if drinking any time soon and will benefit from 5-7 years of bottle age. It should drink brilliantly over the following 25-30 years”

 

Drik 2020-2050

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region:
RPiemonte
Under område: Barolo
Årgang: 2015
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 14,5%
Type: Rødvin
Servering: 16- 18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Grill, Okse, Vildt
Producent:
Vinificering:

Producenten

Gaja er måske den mest kendte vinproducent i hele Italien. Gaja-navnet er synonym med Piemonte og har base i Barbaresco i det nordvestlige Italien og er stadig stærkest forbundet med Nebbiolo-baserede vine, virksomheden fremstiller dog mere vin i Toscana end Piemonte. Gaja blev grundlagt i 1859 af Giovanni Gaja med kun 2 hektar vinmarker i Barbaresco og i dag kan de tilskrive hele 250 hektare i Piemonte.

Hver generation oplevede ekspansion og succes, skønt Angelo Gaja, der overtog fuld tid i 1970, bliver han ofte tildelt æren for ejendommens succes. Han foretog gennemgribende ændringer i vinmarkerne og kældre og introducere de berømte Barbaresco-vine fra en enkelt vingård de nu så berømte Sorì San Lorenzo, Sorì Tildìn og Costa Russi (nu Langhe DOC-vine).

Gaja er berømt for at have moderniseret Piemonte, bl.a. introducerede han internationale druesorter og vinfremstillingsmetoder fra Bordeaux og Californien. Imidlertid forbliver traditionelle elementer, såsom lange macerations og brugen af ​​større egetønder/botties blandet med nye barriques.

Gaja skabte stor opmærksomhed, da det begyndte at blande en lille mængde Barbera i alle undtagen to af sine Barbaresco- og Barolo-vine. Angelo Gaja insisterede på, at dette var en traditionel praksis for at korrigere syreindhold.

Gajas udvidet sig ud over Barbaresco og startede i 1988 med erhvervelsen af ​​Sperss vingård i Barolo. I 1994 overtog Gaja Pieve Santa Restituta-ejendommen i Montalcino på 27 ha efterfulgt af Ca ‘Marcanda-ejendommen i Bolgheri på 118 ha.

Du kunne være interesseret i

  • 95 points

    Wine Advocats

    92 points

    Antonio Galloni

    1.795 DKK v/ 1 stk.

    52 på lager

  • 99 points

    Wine Enthusiast

    100 points

    Robert Parker

    3.650 DKK v/ 1 stk.

    15 på lager

  • 98 points

    Antonio Galloni

    97 points

    Robert Parker

    100 points

    Jeb Dunnuck

    2.495 DKK v/ 1 stk.

    8 på lager

  • 98 points

    Antonio Galloni

    96 points

    Robert Parker

    98 points

    Jeb Dunnuck

    3.795 DKK v/ 1 stk.

    3 på lager

  • 92 points

    Antonio Galloni

    95 points

    Wine Spectator

    95 points

    Wine & Spirits Magazine

    4.195 DKK v/ 1 stk.

    5 på lager