Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

96 points

Falstaff

98 points

Wine Enthusiast

Giuseppe Rinaldi Barolo Tre Tine 2018 DOCG

Giuseppe Rinaldi Barolo Tre Tine 2018 DOCG. Vinelskere af Barolo vil være vilde med 2018 årgangen, allerede nu er den næsten umulig at komme i nærheden af og den har taget mange priser. Klassisk Barolo andet kan ikke siges.

Læs mere

4.299 DKK v/ 1 stk.

39 på lager

39 på lager

Land

Type

Årgang

2018

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Giuseppe Rinaldi Barolo Tre Tine 2018 DOCG. Vinelskere af Barolo vil være vilde med 2018 årgangen, allerede nu er den næsten umulig at komme i nærheden af og den har taget mange priser. Klassisk Barolo andet kan ikke siges.

Og det skal bemærkes at 2018 ikke var det nemmeste år, som Carlotta Rinaldi siger det: 24 på hinanden følgende dage med regn i maj, Peronospora og odium-udbrud og derefter en meget varm august og september, vejrforhold der var særligt hårde for Ravera, og mindre på Le Coste, Cannubi og Brunate, som dræner bedre.

I 2018’erne var der 20-25 dage masseration, hvilket er kortere end normalt på grund af skindens skrøbelighed.

Giuseppe Rinaldi som døde for nylig repræsenterer stærkt traditionelle synspunkter om vinfremstilling, der har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Mest markant har boet altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere steder snarere end det i øjeblikket moderigtige enkelt-vingårdsudtryk.

Drik 2022-2043

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region:
RPiemonte
Under område: Barolo
Årgang: 2018
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,5%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gris, Grill, Okse
Producent:
Vinificering:

I 2018’erne var der 20-25 dage masseration, hvilket er kortere end normalt på grund af skindens skrøbelighed.

Producenten

Giuseppe Rinaldi repræsenterer stærkt traditionelle synspunkter om vinfremstilling, der har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Mest markant har boet altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere steder snarere end det i øjeblikket moderigtige enkelt-vingårdsudtryk. Rinaldis mest fremtrædende vine var blandinger fra henholdsvis Brunate og Le Coste, og henholdsvis Cannubi og Ravera-vinmarkerne og blev mærket som sådan. Imidlertid begrænsede italiensk lov, der blev vedtaget i 2009, at mindst 85 procent af frugten skulle komme fra den navngivne vingård. Giuseppe Rinaldi modsatte sig ændringerne.

Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har undgået ‘nye verdens’ tendenser såsom brug af franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner.

Du kunne være interesseret i