Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

91 points

CellarTracker

88 points

Adrian van Velsen

89 points

Vinous

Giuseppe Rinaldi, Dolcetto d`Alba 2022

Giuseppe Rinaldi, Dolcetto d`Alba 2022.  Dolcetto modner tidligere end de andre Piemontesiske rødvinssorter, Nebbiolo og Barbera, og giver pæne udbytter. Dolcetto står som regel for lettere rødvine, der er rige på fine tanniner og moderate på syre. De har som regel en mørk skovbærfrugt med let bitterhed.

Læs mere

649 DKK v/ 1 stk.

58 på lager

58 på lager

Land

Type

Årgang

2022

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Giuseppe Rinaldi, Dolcetto d`Alba 2022 er blød, saftig og nem at drikke og holde af. Noter af røde kirsebær, blomme, rosenblade og lakrids er alle er særdeles godt fremhævet i denne attraktive og godt balanceret Dolcetto.
Giuseppe Rinaldi, Dolcetto d`Alba 2022.  Dolcetto modner tidligere end de andre Piemontesiske rødvinssorter, Nebbiolo og Barbera, og giver pæne udbytter. Dolcetto står som regel for lettere rødvine, der er rige på fine tanniner og moderate på syre. De har som regel en mørk skovbærfrugt med let bitterhed.

Drik fra 2022-2030

Land: Italien
Drue: Dolcetto
Region: Piemonte
R
Under område: Dolcetto d´Alba
Årgang: 2022
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,5%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gris
Producent:
Vinificering:

Producenten

Giuseppe Rinaldi repræsenterer stærkt traditionelle synspunkter om vinfremstilling, der har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Mest markant har boet altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere steder snarere end det i øjeblikket moderigtige enkelt-vingårdsudtryk. Rinaldis mest fremtrædende vine var blandinger fra henholdsvis Brunate og Le Coste, og henholdsvis Cannubi og Ravera-vinmarkerne og blev mærket som sådan. Imidlertid begrænsede italiensk lov, der blev vedtaget i 2009, at mindst 85 procent af frugten skulle komme fra den navngivne vingård. Giuseppe Rinaldi modsatte sig ændringerne.

Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har undgået ‘nye verdens’ tendenser såsom brug af franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner.

Du kunne være interesseret i