Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

Joseph Scharsch, Riesling Wolxheim

Dejlig fyldig Alsace Riesling fra den lille by Wolxheim, dyrket biodynamisk og med respekt for naturen

Læs mere

189 DKK v/ 1 stk.

63 på lager

63 på lager

Land

Type

Årgang

2021

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Joseph Scharsch Riesling Wolxheim er en forfriskende og fyldig hvidvin fra Alsace i Frankrig. Denne Riesling er kendetegnet ved sin lyse strågule farve og duft af saftige citrusfrugter, grønne æbler og delikate blomster. En perfekt ledsager til skaldyr, fisk eller lette salater.

 

Drik 2024 – 2045 

Land: Frankrig
Drue: Riesling
Region: Alsace
R
Under område:
Årgang: 2021
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13
Type: Hvidvin
Servering: 7-9 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Fisk
Producent:
Vinificering:

Biodynamisk dyrket og certificeret Demetor

Producenten

Alsace i Frankrig har en plads i de fleste hjerter og særligt populær i Danmark og Skandinavien, hvor deres kultur og enestående landskab, længe har været hjemsted for nogle af verdens mest respekterede vinproducenter. Domaine Joseph Scharsch som går helt tilbage til 1755 er ingen undtagelse og har etableret sig som en af Wolxheim mere kendte navne når det kommer til vinproduktion.

Domaine Joseph Scharsch er kendt for at dyrke en række af de mest kendte druesorter, som trives i Alsaces særlige klima og jordbund. Dette inkluderer klassiske sorter som Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris og Pinot Noir, der hver især udtrykker deres unikke karakteristika på en sublim måde under Domaine Joseph Scharschs ekspertise.

Domaine Joseph Scharsch nørder med kvalitet i hvert trin af produktionsprocessen. Fra omhyggelig høst af druerne til den nøje overvågede gæring og modningsprocessen. Hos Domaine Joseph Scharsch lægger de stor vægt på håndværk og traditionel teknik for at skabe vine af højeste kvalitet.

Vinifikationerne udføres i en ånd af kontinuitet med dyrkningen af ​​vinstokkene for at afsløre det bedste fra hvert parcel i dens vin. Fermenteringer udføres udelukkende med naturlig gær på druerne uden tilsætning af kommerciel gær. De er således langsommere, mindre tumultariske og favoriserer kompleksiteten af ​​aromaerne. Det er også en af ​​nøglerne til at give hver årgang mulighed for at erhverve sin egen identitet.

Vinene lagres derefter og lever af deres bærme indtil det følgende forår. Denne lagringsperiode vil give vinen mulighed for at “vokse” og dens forskellige bestanddele blandes sammen, så den derefter kan ældes godt over tid.

I dag har Domaine lidt mere end 12 hektar vinstokke, eller 36 parceller, spredt ud over bjergskråningerne i de 6 omkringliggende landsbyer. Denne mangfoldighed af terroirer gør det muligt at dyrke 9 druesorter, på lokaliteter, hvor de udtrykker sig fuldt ud.

Du kunne være interesseret i