Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

92 points

James Suckling

Le Gode, Brunello di Montalcino 2017 DOCG

Le Gode, Brunello di Montalcino 2017 DOCG kommer fra den utrolig famøse bakke Montosoli, som er det mest optimale sted i Montalcino området.

Læs mere

375 DKK v/ 1 stk.

2 på lager

2 på lager

Land

Type

Årgang

2017

Drue

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Le Gode, Brunello di Montalcino 2017 DOCG kommer fra den utrolig famøse bakke Montosoli, som er det mest optimale sted i Montalcino området.

2017 var en utrolig udfordrende og varm årgang. Hos vinkritikere var der stor enighed om, at de Brunello’er fra Montosoli området havde klaret sig bedst i denne udfordrende årgang.

Vinen har en kraftig, dyb og smuk medium rød farve der gangere rød-orange langs glaskanten. Duften er intens frugtrig dog med den umiskendelige og fremtrædne for Sangiovesedruen så typiske duft af lerkrukker og kraftig læder.

Smagen domineres af fuldmodne kirsebær, en stringent og klar mineralitet, bagte tomater og lerkrukker.

Tanninerne, som det som oftest gør sig gældende i Brunellovine, følger smagen på vej på smukkeste vis, og bliver hængende i munden i en rum tid.

Drik 2024 – 2040

Land: Italien
R
Under område:
Årgang: 2017
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 15,5 %
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gryderetter, Ost, Okse, Vildt
Producent:
Vinificering:

Vinifikation: Vinen fremstilles efter klassiske Brunello di Montalcino foreskrifter. Druerne presses nænsomt og fermenteres i ståltanke under kontrollerede temperaturforhold ved 28-30°c.

Maceration: 18-20 dages maceration hvor skaller fermenteres med for at sikre den ønskede farve og tannin niveau.

Drue: Sangiovese

Modning: I alt i 4 år, herunder blandt andet 24 måneder i slavonske egetræsfade på 20-25 hektoliter og til sidst 6 måneder i flaske

Producenten

Le Gode ligger på den verdensberømte bakke Montosoli, som eftersigende er det allerbedste dyrkningsområde i Brunello di Montalcino distriktet. De har siden 1960 været i samme families hænder. De producerede deres første Brunello di Montalcino i 1995.

Hele deres dyrkningsareal ligger indenfor Brunello grænsen, hvilket betyder, at du også ved deres Rosso di Montalcino får druer fra det meget eftertragtede område.

De producerer alt i alt omkring 20.000 flasker om året fordelt på Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Vigna Montosoli.

Vingården er udstyret med den allernyeste teknologi, som står til tjeneste for en traditionel produktionsfilosofi.

Du kunne være interesseret i