Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

96 points

James Suckling

17/20 points

Jancis Robinson

94 points

Vinous

Le Gode, Brunello di Montalcino Vigna Montosoli 2017 DOCG

Le Gode, Brunello di Montalcino Vigna Montosoli 2017 DOCG bevidner i den grad om Le Godes fortræffeligheder. Der er kun produceret 2.083 flasker i denne årgang.

Læs mere

650 DKK v/ 1 stk.

17 på lager

17 på lager

Land

Type

Årgang

2017

Drue

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Le Gode, Brunello di Montalcino Vigna Montosoli 2017 DOCG

Denne udsøgte Brunello udmærker sig ved et sofistikeret og komplekst udtryk. 2017 havde meget svært ved at leve op til 2015 og 2016, men på trods af dette var Brunello vinene fra Montosoli området, de Brunello’er som klarede sig allerbedst i denne årgang. Der er produceret kun 2.083 flasker i denne årgang.

Denne vin bevidner i den grad om Le Godes fortræffeligheder. Farven er kraftig, dyb og smuk rubinrød med en fantastisk hue, der gangere rød-orange langs glaskanten.

Duften er indbydende og behagelig, og man nærmest lokkes dybere ind i vinen ved første indtryk. Næsen rummer en enorm kompleksitet hvor blandt andet læder, varme krydderier, sandeltræ og tobak blander sig med en dyb intens frugtsødmefyldt duft af søde modne kirsebær, skovbær og rosen potpourri.

Smagen er til en start fløjlsblød og fjerlet. Den drives frem af en palet af modne røde bær og frugter, der afløses elegant aggressivt af kraftige tanniner og enormt komplekse noter af varme krydderrier, en fantastisk mineralitet og en enormt velbalanceret syre.

Drik 2024-2045

Land: Italien
R
Under område:
Årgang: 2017
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 15,5 %
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gryderetter, Ost, Okse, Vildt
Producent:
Vinificering:

Vinen fremstilles efter klassiske Brunello di Montalcino foreskrifter.

Druerne presses nænsomt og fermenteres i ståltanke under kontrollerede temperaturforhold ved 28-30°c.

Maceration: 18-20 dages maceration hvor skaller fermenteres med for at sikre den ønskede farve og tannin niveau.

Drue: Sangiovese

Modning: I alt i 4 år, herunder blandt andet 24 måneder i slavonske egetræsfade på 20-25 hektoliter, herefter 6 måneder i franske egetræsfade og til sidst 6 måneder i flaske

Producenten

Le Gode ligger på den verdensberømte bakke Montosoli, som eftersigende er det allerbedste dyrkningsområde i Brunello di Montalcino distriktet. De har siden 1960 været i samme families hænder. De producerede deres første Brunello di Montalcino i 1995.

Hele deres dyrkningsareal ligger indenfor Brunello grænsen, hvilket betyder, at du også ved deres Rosso di Montalcino får druer fra det meget eftertragtede område.

De producerer alt i alt omkring 20.000 flasker om året fordelt på Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Vigna Montosoli.

Vingården er udstyret med den allernyeste teknologi, som står til tjeneste for en traditionel produktionsfilosofi.

Du kunne være interesseret i