Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

34%

Monviert, Ribolla Gialla Riserva 2018

Monviert, Ribolla Gialla Riserva 2018 er en enkeltmarks vin fra marken Bivio Romanut. Et glimrende eksempel på Ribolla Giallas potentiale.

Læs mere

275 DKK 182 DKK v/ 1 stk.

48 på lager

48 på lager

Land

Type

Årgang

2018

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Monviert, Ribolla Gialla 2018 har en flot, dyb gylden farve. Bouqueten rummer nuancer af hasselnød, blomster og krydderurter. Smagen er på samme tid fyldig og dyb, med en nærmest hav-frisk elegance. En vin der spænder bredt og virkelig viser Ribolla Gialla’s potentiale.

Ribolla Gialla er Friulis store håb, når det drejer sig om at få en signatur drue der kan kendetegne området. Som hvad Silvaner betyder for Franken i Tyskland eller Albariño i Rias Baixas i Spanien.
Ribolla Gialla er en utrolig alsidig drue. Den har været dyrket i Friuli siden 1300-tallet og regnes i dag blandt regionens kulturelle arv. Den spænder lige fra de mest sarte og friske vine, over fadlagrede og fyldige typer, til funky orangevine vinificeret i amfora. Spektret er bredt og mange vinbønder eksperimenterer og leger med druen, og får nogle fantastiske resultater.
Monvierts Ribolla Gialla Riserva er ingen undtagelse. En enkeltmarks Ribolla Gialla fra marken Bivio Romanut. Marken er under 1 ha. og de gamle stokke graver sig dybt ned i mergel og sandholdig jordbund og giver druer med tyngde og karakter.

Drik 2024 – 2040

Land: Italien
Region: Friuli
R
Under område: Colli Orientali
Årgang: 2018
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,5 %
Type: Hvidvin
Servering: 6-15 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Fisk, Kylling
Producent:
Vinificering:

Druerne afstilkes først og knuses derefter, og efter afkøling til 5-7° C anbringes de i særlige macerationstanke i 12-24 timer (cryomaceration). Derefter presses druerne forsigtigt og mosten bundfælder før den alkoholiske gæring går i gang. Vinen gærer kontrolleret ved kølige temperaturer på 18-19° C. Efter ca. 10-12 dages alkoholisk gæring, lagrer vinen på bundfaldet i rustfri ståltanke i en periode på 5-6 måneders med regelmæssig bâtonnage.
På grund af de 12-24 timers skindkontakt under macerationen, har vinen en flot, dyb gylden farve. Bouqueten rummer nuancer af hasselnød, blomster og krydderurter. Smagen er på samme tid fyldig og dyb, med en nærmest hav-frisk elegance. En vin der spænder bredt og virkelig viser Ribolla Gialla’s potentiale.

Producenten

Monviert er en kærlighedshistorie mellem familien bag vingården og området omkring, Friuli Colli Orientali

Et område som er kendt for at producere noget af den allerbedste hvidvin i Italien.

Monviert blev stiftet tilbage i 1950. Vingården blev først etableret under navnet Ronchi San Giuseppe, men de valgte senere at ændre navnet til Monviert, da dette navn passede bedre til det område hvor de kommer fra.

Menneskene bag
Familien bag Monviert har boet i Friuli siden umindelige tider, og de har arbejdet på landet med samme passion og omsorg siden slutningen af 2. Verdenskrig.

Vinmarkerne
Navnet Monviert hylder den lille kirke, der dateres tilbage til 1522, som står på toppen af bakken med udsigt over vingårdens 87 hektar jord og giver en klar, “åben” udsigt over Colli Orientali.

Førhen var stedet tilbedt og komfort for pilgrimme, men nu er det familien der har restaureret området og gjort det til et symbol på den kulturelle vinarv, som de fortsat vil bevare.

Colli Orientali del Friuli ligger mellem de julianske alper, som beskytter dem mod de kolde nordlige vinde, og Adriaterhavet, som bringer dem varmen fra middelhavsbrisen, og har et ideelt mikroklima til fremstilling af røde- og især hvidvine.

Du kunne være interesseret i