Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

33%

Monviert, Schioppettino Riserva DOC 2018

Monviert, Schioppettino Riserva DOC 2018 er et glimrende eksempel på, hvor velbalanceret og elegant rødvin der kan laves i Nordøstitalien.

Læs mere

199 DKK v/ 6 stk.
300 DKK 200 DKK v/ 1 stk.

43 på lager

Stk. Discount (%) Stk. Pris
1 200 kr.
6+ 0.5 % 199 kr.

43 på lager

Land

Type

Årgang

2018

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Monviert, Schioppettino Riserva DOC 2018 er et fantastisk glas rødvin især til vildt.

Schioppettino er en af Friuli’s helt egne druer. Også kendt under synonymet Ribolla Nera, har druen været kendt siden 1200-tallet og generelt dyrket overalt i Friuli. Referencepunktet for den er uden tvivl Colli Orientali, hvor den virkelig formår at udtrykke struktur og kompleksitet.
Det er absolut ikke en af de første vine der falder én ind, hvis man bliver bedt om at nævne en italiensk rødvin. Måske på grund af det lidt kringlede navn. Men det er alt andet lige både synd og skam, for Schioppettino i en kyndig vinmagers hænder, frembringer utrolig velsmagende og charmerende vine. Den besidder en frugtighed og elegance som kan minde om Pinot Noir, samtidig med en ofte dyb farve og saftig, krydret struktur. Med dens lette tanniner og bærprægede saftighed, er den en meget alsidig ledsager til mad.
Monviert dyrker deres Schioppettino på den øverste del af Col Rusal marken. De 1,8 ha med mergel og sandsten er eksponeret for sollys hele dagen, og de kølige vinde fra Mount Matajur bjerget giver druerne en elegant syrestruktur. Dens betagende duft af krydrede, mørke bær og elegante, saftige og vedholdende smag gør at vi uden tvivl kan sige, at Monviert dyrker en af Friulis bedste udgaver af Schioppettino!

Drik 2024 – 2040 

Land: Italien
Region: Friuli
R
Under område: Colli Orientali
Årgang: 2018
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 14,5 %
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: And, Gris, Gås, Grill, Kalv, Kylling, Lam, Okse, Vildt
Producent:
Vinificering:

Druerne udvælges minutiøst og høstes manuelt ved fuldmodenhed i slutningen af september. Fuld afstilkning, let pres og derefter gæring på rustfrit stål. Daglig overpumpning af mosten på drueskallerne, sikrer optimalt udtræk af tanniner, farve og aromastoffer. Efter endt gæring hviler vinen inden den malolaktiske gæring, hvorefter den lagrer 18 måneder på henholdsvis 25 hl fade af Slavonsk eg og franske barriques.

Producenten

Monviert er en kærlighedshistorie mellem familien bag vingården og området omkring, Friuli Colli Orientali

Et område som er kendt for at producere noget af den allerbedste hvidvin i Italien.

Monviert blev stiftet tilbage i 1950. Vingården blev først etableret under navnet Ronchi San Giuseppe, men de valgte senere at ændre navnet til Monviert, da dette navn passede bedre til det område hvor de kommer fra.

Menneskene bag
Familien bag Monviert har boet i Friuli siden umindelige tider, og de har arbejdet på landet med samme passion og omsorg siden slutningen af 2. Verdenskrig.

Vinmarkerne
Navnet Monviert hylder den lille kirke, der dateres tilbage til 1522, som står på toppen af bakken med udsigt over vingårdens 87 hektar jord og giver en klar, “åben” udsigt over Colli Orientali.

Førhen var stedet tilbedt og komfort for pilgrimme, men nu er det familien der har restaureret området og gjort det til et symbol på den kulturelle vinarv, som de fortsat vil bevare.

Colli Orientali del Friuli ligger mellem de julianske alper, som beskytter dem mod de kolde nordlige vinde, og Adriaterhavet, som bringer dem varmen fra middelhavsbrisen, og har et ideelt mikroklima til fremstilling af røde- og især hvidvine.

Du kunne være interesseret i