Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

92 points

Falstaff

91 points

Wine Enthusiast

Tenuta di Castellaro, Corinto IGT 2020

Tenuta di Castellaro, Corinto IGT 2020, bærer navnet af druen som vinen er lavet på. Corinto Nero er en gammel druesort oprindeligt fra Grækenland. En yderst sjælden druesort, som man ikke finder mange andre steder i Verden.

Læs mere

299 DKK v/ 6 stk.
479 DKK v/ 1 stk.

29 på lager

Stk. Discount (%) Stk. Pris
1 479 kr.
6+ 37.58 % 299 kr.

29 på lager

Land

Type

Årgang

2020

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Tenuta di Castellaro, Corinto IGT 2020, bærer navnet af druen som vinen er lavet på. Corinto Nero er en gammel druesort oprindeligt fra Grækenland. En yderst sjælden druesort, som man ikke finder mange andre steder i Verden.

Vinen har en elegant, lang og kraftfuld smag. Typiske noter af moden rød frugt kombineret med krydrede nuancer og antydninger af grøn peber og lakrids. På ganen er den harmonisk, velsmagende, med bløde tanniner.

Drik 2024 – 2034

Land: Italien
Region: Sicilien
R
Under område: Lipari
Årgang: 2020
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 12,5 %
Type: Rødvin
Servering: 12-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Grill, Okse
Vinificering:

Område: Øen Lipari, som ligger nord for Sicilien

Klima: Høje skråninger, med store temperaturudsving mellem dag og nat

Jordtype: Vulkansk sand, dyb, fertil og rig på mikroelementer med undersyre.

Højde: 350 meter over vandoverfladen

Vinificering: Druerne gæres af den naturlige gær.

Gæring: ca. 12 måneder i ståltank.

Liggetid i flaske: Mindst 9 måneder

Vinhuset

De 21 hektar af Tenuta di Castellaro er beliggende på vulkanøen Lipari, som ligger nord for Siclien. Den vilde appel af dette, magnetiske, uspolerede og afsidesliggende hjørne af verden fortryllede Massimo Lentsch og Stefania Frattolillo, som hurtigt besluttede sig for at opstarte en vingård i området. Målet er at producere vine, som repræsenterer den rene essens af deres terroir og bevare, forbedre og gøre området kendt for dets fantastiske skønhed, men samtidig også beskytte områdets traditioner.

De to iværksættere besluttede at fortsætte den tusindårige tradition for at producere vine på indfødte sorter, der har været til stede på øen i mange hundrede år. Sammen med vinspecialister og konsulenter fra den kendte planteskole, Pépinières Guillaume, som har specialiseret sig i vin i høj kvalitet siden 1895, udvalgte de en masse Malvasia delle Lipari og Corinto Nero stokke som de har plantet på markerne. Herefter er Tenuta di Castellaro også blevet den største avler af den lokale drue Corinto Nero.

Arbejdet

Arbejdet på vingården udføres med stor omhu og alle tingene i marken gøres med hånden. Stadierne af modningen af druerne er overvåget vin for vin, og høstdatoerne er nøje udvalgt ud fra, hvad de ønsker at opnå i det endelige resultat for de individuelle produkter.

Jorden

Vulkanjorden, hvor vinstokkene vokser, er en ressource af usammenlignelig betydning. Vulkansk jord varierer ikke kun efter vulkanens oprindelse, men især også af alderen på det materiale, der produceres ved udbrud og videre den tid, det har taget at størkne. Jorden er rig på mikroelementer og mineraler.

Du kunne være interesseret i