Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

Tenuta di Castellaro, Malvasia delle Lipari Passito DOC 2019

Tenuta di Castellaro, Malvasia delle Lipari Passito DOC 2019 er en dessertvin lavet på den lokale drue Malvasia delle Lipari.

Læs mere

249 DKK v/ 6 stk.
299 DKK v/ 1 stk.

Ikke på lager

Ikke på lager

Land

Type

Årgang

2019

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Tenuta di Castellaro, Malvasia delle Lipari Passito DOC 2019 er en dessertvin lavet på den lokale drue Malvasia delle Lipari.

Vinen er et eksempel på heroisk vindyrkning, der genopliver en af de ældste vinfremstillingtraditioner ved Middelhavet.

Vinen er gylden lys med komplekse duftnoter af moden abrikos, figner, hyldebær og rosiner. Smagen er velbalanceret mellem sødmen og syren, hvilket gør denne vin behagelig frisk.

Drik 2024 – 2040

Land: Italien
Region: Sicilien
R
Under område: Lipari
Årgang: 2019
Indhold: 0,375 liter
Alkohol: 13,5 %
Servering: 8-10 grader
Tørhed: Sød
Passer til: Dessert, Ost
Vinificering:

Område: Øen Lipari, som ligger nord for Sicilien

Klima: Høje skråninger, med store temperaturudsving mellem dag og nat

Jordtype: Vulkansk sand, dyb, fertil og rig på mikroelementer med undersyre.

Højde: 70 meter over vandoverfladen

Vinificering: Druerne presses pneumatic med lufttryk, efterfulgt statisk dekantering ved 15°C for at fjerne mosten.

Gæring: i egetræsfade hvor den stopper naturligt efter mange måneder.

Liggetid i flaske: Mindst 18 måneder

Restsukker: 140 gram pr. liter

Vinhuset

De 21 hektar af Tenuta di Castellaro er beliggende på vulkanøen Lipari, som ligger nord for Siclien. Den vilde appel af dette, magnetiske, uspolerede og afsidesliggende hjørne af verden fortryllede Massimo Lentsch og Stefania Frattolillo, som hurtigt besluttede sig for at opstarte en vingård i området. Målet er at producere vine, som repræsenterer den rene essens af deres terroir og bevare, forbedre og gøre området kendt for dets fantastiske skønhed, men samtidig også beskytte områdets traditioner.

De to iværksættere besluttede at fortsætte den tusindårige tradition for at producere vine på indfødte sorter, der har været til stede på øen i mange hundrede år. Sammen med vinspecialister og konsulenter fra den kendte planteskole, Pépinières Guillaume, som har specialiseret sig i vin i høj kvalitet siden 1895, udvalgte de en masse Malvasia delle Lipari og Corinto Nero stokke som de har plantet på markerne. Herefter er Tenuta di Castellaro også blevet den største avler af den lokale drue Corinto Nero.

Arbejdet

Arbejdet på vingården udføres med stor omhu og alle tingene i marken gøres med hånden. Stadierne af modningen af druerne er overvåget vin for vin, og høstdatoerne er nøje udvalgt ud fra, hvad de ønsker at opnå i det endelige resultat for de individuelle produkter.

Jorden

Vulkanjorden, hvor vinstokkene vokser, er en ressource af usammenlignelig betydning. Vulkansk jord varierer ikke kun efter vulkanens oprindelse, men især også af alderen på det materiale, der produceres ved udbrud og videre den tid, det har taget at størkne. Jorden er rig på mikroelementer og mineraler.

Du kunne være interesseret i

Udsolgt