Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

92 points

Wine Enthusiast

92 points

Falstaff

92 points

WinesCritic.com

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana IGT 2020

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana IGT 2020 er en krydret rødvin med noter af både kirsebær og krydderier. Vinen er et blend af de lokale druer Corinto Nero og Nero d'Avola.

Læs mere

239 DKK v/ 6 stk.
359 DKK v/ 1 stk.

30 på lager

Stk. Discount (%) Stk. Pris
1 359 kr.
6+ 33.43 % 239 kr.

30 på lager

Land

Type

Årgang

2020

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana IGT 2020 er en krydret rødvin med noter af både kirsebær og krydderier. Vinen er et blend af de lokale druer Corinto Nero og Nero d’Avola.

Obsidian er navnet på den typiske vulkansten og navnet på denne vin, som balancerer perfekt Corinto Neros smukke syrlighed og elegance kombineret med Nero d’Avolas bløde varme. Nero Ossidiana udtrykker al det typiske ved et område, der både er vulkansk og eksotisk smukt.

Blended er 90 % Corinto Nero og 10 % Nero d’Avola.

Drik 2024 – 2034

Land: Italien
Region: Sicilien
R
Under område: Lipari
Årgang: 2020
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13 %
Type: Rødvin
Servering: 12-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Grill, Okse
Vinificering:

Område: Øen Lipari, som ligger nord for Sicilien

Klima: Høje skråninger, med store temperaturudsving mellem dag og nat

Jordtype: Vulkansk sand, dyb, fertil og rig på mikroelementer med undersyre.

Højde: 350 meter over vandoverfladen

Vinificering: Druerne gæres af den naturlige gær.

Gæring: ca. 12 måneder i ståltank.

Liggetid i flaske: Mindst 12 måneder

Vinhuset

De 21 hektar af Tenuta di Castellaro er beliggende på vulkanøen Lipari, som ligger nord for Siclien. Den vilde appel af dette, magnetiske, uspolerede og afsidesliggende hjørne af verden fortryllede Massimo Lentsch og Stefania Frattolillo, som hurtigt besluttede sig for at opstarte en vingård i området. Målet er at producere vine, som repræsenterer den rene essens af deres terroir og bevare, forbedre og gøre området kendt for dets fantastiske skønhed, men samtidig også beskytte områdets traditioner.

De to iværksættere besluttede at fortsætte den tusindårige tradition for at producere vine på indfødte sorter, der har været til stede på øen i mange hundrede år. Sammen med vinspecialister og konsulenter fra den kendte planteskole, Pépinières Guillaume, som har specialiseret sig i vin i høj kvalitet siden 1895, udvalgte de en masse Malvasia delle Lipari og Corinto Nero stokke som de har plantet på markerne. Herefter er Tenuta di Castellaro også blevet den største avler af den lokale drue Corinto Nero.

Arbejdet

Arbejdet på vingården udføres med stor omhu og alle tingene i marken gøres med hånden. Stadierne af modningen af druerne er overvåget vin for vin, og høstdatoerne er nøje udvalgt ud fra, hvad de ønsker at opnå i det endelige resultat for de individuelle produkter.

Jorden

Vulkanjorden, hvor vinstokkene vokser, er en ressource af usammenlignelig betydning. Vulkansk jord varierer ikke kun efter vulkanens oprindelse, men især også af alderen på det materiale, der produceres ved udbrud og videre den tid, det har taget at størkne. Jorden er rig på mikroelementer og mineraler.

Du kunne være interesseret i