Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

92 points

James Suckling

Vaccaro, Catarratto Terre Siciliane IGT 2022

Vaccaro, Catarratto Terre Siciliane IGT 2022 er lavet på druen catarratto, hvilket er en lokaldrue og den mest dyrkede drue på Sicilien. Smagen er frisk, mineralsk og aromatisk.

Læs mere

150 DKK v/ 1 stk.

19 på lager

19 på lager

Land

Type

Årgang

2022

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Vaccaro, Catarratto Terre Siciliane IGT 2022 er lavet på druen catarratto, hvilket er en lokaldrue og den mest dyrkede drue på Sicilien. Smagen er frisk, mineralsk og aromatisk.

Druen Catarratto er især kendt for at lave hvidvine med masser af citrusnoter, men i denne vin er den utrolig velbalanceret med en forfriskende behagelig syre.

farve er strågul med smukke krystalklare kanter. Vinen er frisk og floral i næsen med et behageligt mineralsk bagtæppe. I munden leverer vinen en god fylde, og fremstår smagsmæssigt med et mineralsk raffinement fuldt til dørs af florale noter sammen med en stringent of crisp klar syre.

Drik 2024 – 2028 

Land: Italien
Region: Sicilien
R
Under område: Salaparuta
Årgang: 2022
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,0 %
Type: Hvidvin
Servering: 6-8 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Fisk, Salat, Skaldyr
Producent:
Vinificering:

Område: Salaparuta, Sicilien

Appellation: Terre Siciliane IGT (IGT)

Vinifikation: Vinen fermenteres i ståltank ved 12-14 grader.

Drue: Catarratto 100 %

Område: Salaparuta, 450-500 meter over vandoverfladen, marken er sydøst vendt.

Jordtype: Mørk og dyb alluvial jord, medium tekstur, sandet og leret jord.

Dyrkning: Økologisk & biodynamisk

Producenten

Vaccaro er beliggende på Sicilien lidt uden for landsbyen Salaparuta. Familien Vaccaro dyrker 45 hektar med både italienske og internationale druesorter.

Vingården
Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salaparuta. Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser. Vaccaro er netop sådan en spirer. I 1999 sprang spirren i blomst og vinhuset Vaccaro blev født som etableret vinhus.

Menneskene bag
Vingården er et familieforetagende eget af Giacomo og Catherina Vaccaro. Deres børn Catia og Carmelo deltager i arbejdet på vingården. Catia er uddannet økonom og kunstinteresseret og tager sig af finanserne, mens Carmelo har studeret ønologi (kunsten at producere vin) og er involveret i hele processen vedrørende tilblivelsen af Vaccaros vine.

Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salaparuta har at byde på.

Vinmarkerne
Vaccaro familien driver 45 hektar vinmarker idyllisk beliggende i de bløde bakker i Belice dalen. Her dyrker de både hjemmehørende druesorter som Catarratto, Grecanico, Inzolia, Grillo og Nero d’Avola. Derudover dyrkes der nogle af de mest anerkendte internationale druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Druerne modner til perfektion i det varme syditalienske klima og finessen i druerne udvikles af de kølige briser der opstår fra havet hen under aftenstid. De perfekte forhold for druer til elegante vine med stor struktur og fylde akkompagneret af komplekse smagspaletter og friske udtryk.

Du kunne være interesseret i