Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

91 points

James Suckling

Vaccaro, Luna Grillo Sicilia DOC 2021

Vaccaro, Luna Grillo Sicilia DOC er en mineralsk og aromatisk hvidvin har en crisp og delikat græshalmgylden farve.

Læs mere

125 DKK v/ 1 stk.

16 på lager

16 på lager

Land

Type

Årgang

2021

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Vaccaro, Luna Grillo Sicilia DOC er en mineralsk og aromatisk hvidvin har en crisp og delikat græshalmgylden farve. Næsen domineres af umodne grønne jordbær, umoden fersken, rosmarin og en mineralsk kvalitet som duften af tørt grus.

Grillo er en krydsningsdrue mellem Catarratto og den sicilianske moscatodrue Zibibbo. Smagen er mineralsk dog aromatisk og domineres af tykskallede grønne æbler og en helt tydelige mineralitet der følger med over i eftersmagen. Den er middellang og med klart afsæt i mineraliteten uden man på noget tidspunkt bliver tilladt at glemme vinens fremragende aromatiske væsen.

Drik 2022 – 2028 

Land: Italien
Drue: Grillo
Region: Sicilien
R
Under område: Salaparuta
Årgang: 2021
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 12,5 %
Type: Hvidvin
Servering: 6-8 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Fisk, Salat
Producent:
Vinificering:

Vinifikation: Grillo vinificeres i ståltanke i 20 dage på omkring 11-12 grader. Dette giver vinen en langsom fermentation, som er med til at fremhæve druens karakteristika.

Drue: 100 % Grillo

Område: Salaparuta, 450 meter over vandoverfladen, marken er sydøst vendt.

Jordtype: Mørk og dyb alluvial jord, medium tekstur, sandet og leret jord.

Producenten

Vaccaro er beliggende på Sicilien lidt uden for landsbyen Salaparuta. Familien Vaccaro dyrker 45 hektar med både italienske og internationale druesorter.

Vingården
Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salaparuta. Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser. Vaccaro er netop sådan en spirer. I 1999 sprang spirren i blomst og vinhuset Vaccaro blev født som etableret vinhus.

Menneskene bag
Vingården er et familieforetagende eget af Giacomo og Catherina Vaccaro. Deres børn Catia og Carmelo deltager i arbejdet på vingården. Catia er uddannet økonom og kunstinteresseret og tager sig af finanserne, mens Carmelo har studeret ønologi (kunsten at producere vin) og er involveret i hele processen vedrørende tilblivelsen af Vaccaros vine.

Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salaparuta har at byde på.

Vinmarkerne
Vaccaro familien driver 45 hektar vinmarker idyllisk beliggende i de bløde bakker i Belice dalen. Her dyrker de både hjemmehørende druesorter som Catarratto, Grecanico, Inzolia, Grillo og Nero d’Avola. Derudover dyrkes der nogle af de mest anerkendte internationale druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Druerne modner til perfektion i det varme syditalienske klima og finessen i druerne udvikles af de kølige briser der opstår fra havet hen under aftenstid. De perfekte forhold for druer til elegante vine med stor struktur og fylde akkompagneret af komplekse smagspaletter og friske udtryk.

Du kunne være interesseret i