Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

92 points

James Suckling

92 points

Falstaff

Vaccaro, Timè Salaparuta DOC 2020

Vaccaro, Timè Salaparuta DOC 2020 er en lækker og spændende siciliansk Grillo, der på smukkeste vis anslår den respekt Vaccaro udviser i deres håndværk.

Læs mere

179 DKK v/ 1 stk.

42 på lager

42 på lager

Land

Type

Årgang

2020

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Vaccaro, Timè Salaparuta DOC 2020 er en lækker og spændende siciliansk Grillo, der på smukkeste vis anslår den respekt Vaccaro udviser i deres håndværk.

Farven i glasset er dyb gylden og vinens fedme noteres allerede ved første kig. Vinen har behagelige dufte af citrus og tropiske frugter med elegante noter af friske orange blomster. I munden foldes en nuanceret smagspallet ud, der på behageligste vis kobler sødmefulde noter balanceret af en fremragende syre. Vinen afslutter med en subtil og holdbar vanilje finnish du har glæde af i minutterne efter sippet.
Vinen afspejler den nordlige vind og duften af orange blomster på Sicilien.

Vinen bærer generelt set stort præg af den vinmæssige modernisering der har fundet sted i regionen.

Drik 2021 – 2030 

Land: Italien
Drue: Grillo
Region: Sicilien
R
Under område: Salaparuta
Årgang: 2020
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,5 %
Type: Hvidvin
Servering: 6-8 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Fisk, Salat
Producent:
Vinificering:

Timè er produceret på 100 % Grillo, der høste på sydøst vendte vinmarker beliggende omkring 400 meter over vandoverfladen.

Vinen fermenteres i ståltanke i cirka 20 dage ved en temperatur på 12-14°c. Derefter ligger vinen og modner i flasken kort inden frigivelse.

Modning: I ståltank og flaske

Jordtype: Medium tekstur og lerholdig. Godt indhold af organisk stof.

Producenten

Vaccaro er beliggende på Sicilien lidt uden for landsbyen Salapurata. Familien Vaccaro dyrker 45 hektar med både italienske og internationale druesorter.

Vingården
Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salaparuta. Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser. Vaccaro er netop sådan en spirer. I 1999 sprang spirren i blomst og vinhuset Vaccaro blev født som etableret vinhus.

Menneskene bag
Vingården er et familieforetagende eget af Giacomo og Catherina Vaccaro. Deres børn Catia og Carmelo deltager i arbejdet på vingården. Catia er uddannet økonom og kunstinteresseret og tager sig af finanserne, mens Carmelo har studeret ønologi (kunsten at producere vin) og er involveret i hele processen vedrørende tilblivelsen af Vaccaros vine.

Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salaparuta har at byde på.

Vinmarkerne
Vaccaro familien driver 45 hektar vinmarker idyllisk beliggende i de bløde bakker i Belice dalen. Her dyrker de både hjemmehørende druesorter som Catarratto, Grecanico, Inzolia, Grillo og Nero d’Avola. Derudover dyrkes der nogle af de mest anerkendte internationale druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Druerne modner til perfektion i det varme syditalienske klima og finessen i druerne udvikles af de kølige briser der opstår fra havet hen under aftenstid. De perfekte forhold for druer til elegante vine med stor struktur og fylde akkompagneret af komplekse smagspaletter og friske udtryk.

Du kunne være interesseret i